FlevosWeelde SloeGin

FlevosWeelde SloeGin houdt ons het hele jaar bezig. Geduld en liefde is de basis van onze producten. Ieder jaar planten wij nieuwe sleedoornstruiken voor de biodiversiteit. Het geeft beschutting voor de dieren en plek aan insecten. Dat helpt onze boeren weer op het land. Een nieuwe sleedoorn aanplant heeft minimaal 2 jaar nodig om de eerste bessen af te geven.

Een volwassen struik geeft in het vroege voorjaar prachtige bloesem en het is direct onze eerste indicator om te zien hoe onze mogelijke oogst in het najaar gaat zijn. En dan begint het lange wachten. van de bloesem worden het kleine bessen die groeien tot eind september begin oktober. Dan gaan we oogsten en dat is een tijd rovende en lastige klus. De sleedoorn zit vol met harde stekels. Na de oogst gaan ze 2 dagen de vriezer in zodat de cellen in de bes stuk gaan. Dan verwerken wij de bessen met onze Flevolandsekruiden en Gin in onze gistingsflessen. In maart het jaar er op filteren wij de ruwe SloeGin en rijpt de SloeGin verder op fles. Eind September is hij klaar precies op tijd voor het wildseizoen.

FlevosWeelde wordt in kleine badges gemaakt. Reserveer dus tijdig je fles. Reserveer

d2548bf4_4bb1_4308_83dc_2d8f11bea630_1.JPG
026_1.jpg
008_2.jpg
011_1.jpg
012_4.jpg
013_3.jpg
014_1.jpg
015_2.jpg
0023_2.jpg
0024.jpg
0026_2.jpg
003.jpg
0041_1.jpg
0034_1.jpg
0046.jpg
0012.jpg
0014_1.jpg
0016_3.jpg
023_1.jpg
0017_1.jpg

FlevosWeelde in het veld

Overzicht

FlevosWeelde SloeGin een traditionele borrel tijdens de 'Elevenses', een korte break tijdens een winterse jachtdag. Tijdens deze korte stop kan je de eerste trek stillen met bijvoorbeeld een bacon roll of een wildbouillon. Het is een moment om bij te praten en een klein borreltje te nuttigen om op te warmen. Het recept van FlevosWeelde SloeGin gaat al generaties over van Jager op Jager. Van vader op zoon. En dat proef je.

FlevosWeelde SloeGin wordt in kleine badges gemaakt. Reserveer dus tijdig je fles. Reserveer

Bekijk meer foto's